Szűrt víz vagy ásványvíz a jobb?

Szűrt víz vagy ásványvíz?

A BWT szabadalmaztatott magnéziumos vízszűrő technológiával egyedülálló szűrt vizet kínál a piacon, még az ásványvizek körében is. De melyiket válasszuk? Melyik az összességében a jobb, a szűrt víz vagy az ásványvíz?

Pro-kontra összeállítás, avagy szűrt víz vagy ásványvíz?

Az ásványvíz jól ismert előnye, hogy számos hasznos oldott ásványi anyag tartalommal és nyomelemekkel rendelkeznek, melyek fontosak a szervezetnek.

Az ásványvizek kevésbé ismert hátrányai:

  • Ha csak egy bizonyos ásványvizet fogyaszt valaki éveken keresztül, akkor adott ásványi anyag tartalomból túltelítődhet a szervezet, mely könnyedén vezethet vesekő kialakulásához.
  • A műanyag palackokból erős fény és hő hatására mérgező anyagok oldódhatnak ki az ásványvízbe. Ez nem is az otthoni tárolásnál jelenthet gondot, hiszen igyekszünk védett helyen tárolni ezeket. Azonban a logisztikai szállítások körülményeiről nem sokat tudunk, vagyis hogy az üzemből miként kerültek a boltokba az ásványvizes palackok.
  • Az elhasznált, nem újrahasznosított, műanyag PET-palackok nagy mértékben terhelik a környezetet. Az előállításukhoz kőolajat használnak, a gyártásukhoz is víz kell, a szállításukkal járó környezetszennyezésről nem is beszélve. Ráadásul a műanyag nem bomlik le egyhamar, a folyamathoz több száz, akár 1000 év is szükséges.

A BWT szűrt víz vitathatatlan előnyei:

  • A BWT vízszűrő kancsók használata egyszerű és gyors. Csak a csapvíz alá kell tartani, várni pár percet, és már kész is a szűrt víz.
  • A szűrt víz előállítási költsége hosszabb távon gazdaságosabb és olcsóbb megoldás a palackozott ásványvizeknél.
  • A szűrt víz segítségével könnyedén lemondhatunk az ásványvizes palackok cipeléséről, tárolásáról.
  • Mivel általa lényegesebben kevesebb műanyag hulladékot termel egy átlagos háztartás, ezért környezetkímélő megoldás
  • A BWT szabadalmaztatott magnéziumos vízszűrő technológiájának köszönhetően napi 2,7 liter BWT szűrt víz elfogyasztása fedezi a napi magnézium szükséglet közel 20%-át.
  • A BWT szűrt vízzel sokkal ízletesebb ételek, teák és kávék készíthetőek.
  • A BWT szűrt víz lágyított, így háztartási gépeknek is hasznára válik, hiszen nem kell tartani a gyakori vízkövesedéstől és a vele járó takarítástól, valamint extra szervizköltségektől sem.

A BWT szűrt víz elhanyagolható hátránya, hogy a BWT vízszűrő filtert 30 naponta cserélni kell a BWT vízszűrő kancsókban, hogy a szabadalmaztatott vízszűrési technológia mindig tökéletes maradhasson.

A cikk összeállításában segítségünkre volt Dr. Balaicza Erika belgyógyász főorvos hasonló témában írt cikke.

BWT, aki a vízről gondoskodik. Te hogyan gondoskodsz az ivóvizedről a fentiek tükrében?

Ha még sehogy, akkor itt az idő, hogy körülnézz a webshop-ban! 🙂

Kattints ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük