Miért fontos a magnézium a szervezetnek?

bwt-akademia-3

Egyes felmérések szerint a társadalom nagyjából 75%-a magnéziumhiányban szenved. Ez a magas szám érthető abban az esetben, ha figyelembe vesszük, hogy a szervezetünk képtelen önmagától előállítani a magnéziumot. A magnézium megfelelő szinten tartása tudatos odafigyelést igényel.

A magnézium olyan ásványi anyag, melyet a szervezet nem tud mással helyettesíteni, ugyanakkor szinte minden emberi sejtben megtalálható. A magnézium fontos feladatokat lát el az anyagcserében, a csontok és izomzatok felépítésében, valamint nélkülözhetetlen megannyi enzim működéséhez is.

5 probléma, mellyel számolni kell magnéziumhiány esetén

Az alacsony magnéziumszint következtében visszaesik a csontnövekedés. A magnézium fontos nyomelem a csontszerkezetek építésében a kálcium mellett. Erre különösen fontos ügyelnie a még növésben lévő szervezeteknek, valamint a terhesség ideje alatt.

A magnézium olyan összetett feladatokat ellát a szervezetben, melybe beletartozik a szív- és érrendszer megfelelő működtetése is. Magnéziumhiány esetén számolni kell a szív- és érrendszeri panaszokkal, melyek a következő formában jelentkezhetnek: szívritmus zavarok, kialakulhat magas vérnyomás, valamint nő a trombózis és a szívizomleállás veszélye.

A legtöbbek számára az idegrendszeri problémák a legismertebbek. A stressztűrő-képesség csökkenése és az indokolatlanul magas feszültség mellett azonban további problémák is a magnéziumhiány számlájára írhatóak. Kevés szervezetben lévő magnézium esetén előfordulhat fura viselkedés, koncentrációs zavarok, valamint a szellemi teljesítőképesség romlása.

Magnéziumhiány esetén a fizikai teljesítőképesség is romolhat. Gyengébbek és fáradékonyabbak lesznek az izmok. Ezért fordulhat elő a sportolás vagy alvás közbeni izomrángás, izomgörcs. Tehát az aktív, sportoló életmódot űző szervezetnek még több magnéziumra van szüksége az átlagosan javasolt napi 300 mg-nál. Tudjon meg többet a sport és a magnézium kapcsolatáról korábbi cikkünkből!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a magnézium meglehetősen összetett feladatokat lát el a szervezetben. Így az olyan panaszok, mint a gyakori fejfájás, szédülés és tartós étvágytalanság is a magnéziumhiány velejárói lehetnek.

BWT vízszűrő kancsó, a kézenfekvő megoldás magnéziumhiány esetén

A BWT vízszűrő kancsók nemcsak megszűrik a vizet, hanem magnéziumot is adagolnak hozzá. A szervezet magnéziumszintjének megtartására megfelelő megoldás, ugyanis napi 2,5 magnéziumos víz fedezi a napi magnéziumszükséglet nagyjából 20%-át. Ez a mennyiség egyenlő 7 db alma magnéziumtartalmával.

1 thoughts on “Miért fontos a magnézium a szervezetnek?

  1. Pingback: Tavaszi méregtelenítés a BWT vízszűrő kancsókkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük