Gyakran Ismételt Kérdések

Érdekli a BWT vízszűrő kancsó megfelelő használata? Kérdése van a BWT által kínált vízszűrő technológiákkal kapcsolatban? Az alábbiakban a leggyakrabban ismételt kérdések és válaszok, de ha valamit nem talál, tegye fel nekünk a lenti űrlap segítségével!

Pontosan mit szűr ki a vízből a BWT vízszűrő betét?

A BWT Longlife Mg2+ szűrőbetétek kiszűrik a vízkő kialakulásáért felelős anyagokat a vízből, emellett eltávolítják az íz- és illatrontó anyagokat (pl. a klórt), a legtöbb nehézfémet – többek közt az ólmot, valamint a növényvédő szerek egy részét.

Hogyan kell beüzemelni a BWT vízszűrő betétet?

Az újonnan megvásárolt vízszűrő betétet 10 percig áztassa vízben, majd az áztatás után a kancsóba belehelyezve egy adag vizet szűrjön át rajta! Az első adag szűrt víz még fogyasztásra alkalmatlan, ezt érdemes a növényeknek adni. A második adag szűrt víz már emberi fogyasztásra is alkalmas, ezután nyugodtan használhatja a kancsót és élvezheti a friss szűrt víz ízét.

Hogyan kerül bele a magnézium a vízbe?

Egy ioncserélő gyantaréteg segítségével kerül magnézium a vízbe, méghozzá úgy, hogy a kalcium ionokat magnézium ionokra cseréli. Bővebb infó ebben a videó anyagban

Milyen gyakran kell cserélni a BWT vízszűrő betétet?

30 naponta vagy 120 liter víz megszűrése után kell cserélni a vízszűrő betétet, értelem szerűen az alapján, amelyik hamarabb bekövetkezik. Tovább semmiképp sem ajánlott használni, mert egyrészt idővel veszít a vízszűrő hatásból, másrészt pedig ÁNTSZ engedély alapján sem lehetséges 30 napnál tovább használni a vízszűrő betéteket.

Hol vásárolható BWT vízszűrő betét?

BWT vízszűrő betétek a Media Markt üzleteiben, vidéken leginkább az Euronics üzleteiben, a Vivamax partnerbolt hálózatában, vagy akár a webshopunkban is megvásárolhatóak.

Hány liter vizet tud megszűrni a BWT vízszűrő betét?

A BWT 2 féle szabadalmaztatott magnézium technológiával ellátott szűrőbetétet gyárt. Az BWT Universal szűrőbetét 100 liter víz megszűrésére képes. A BWT Longlife Mg2+ vízszűrő betét 120 liter vizet képes megszűrni.

Mennyi idő alatt szűri meg a vizet a BWT vízszűrő betét?

A teljes vízszűrési folyamat kb.2 percet vesz igénybe.

Mi a teendő, ha nem érzem az ígért ízváltozást?

30 nap pénz visszafizetési garanciát vállalunk minden BWT vízszűrő kancsóra, amennyiben nem elégedett a termékkel.

Mit mutat a kijelző?

A BWT vízszűrő kancsók kétféle kijelzővel rendelkeznek.

  1. Háromszög alakú, amely azt mutatja, hogy hány alkalommal lett megtöltve a BWT vízszűrő kancsó. Ha elértük a 100 feltöltést (120 liter vizet), akkor cserélnünk kell a szűrőnket.
  2. Téglalap alakú, a kijelzőn csíkok és mellette százalék jelek találhatóak. Ez az ÚJ kijelző visszafele számol, így nem kell azon gondolkodni, hogy mikor kell legközelebb szűrőt cserélni a kancsókban. Minden héten egy csíkkal kevesebbet mutat. Ha letelt a 4 hét (30 nap), akkor az utolsó csík is eltűnik, és egy villogó háromszög jelzi a BWT vízszűrő betét szükséges cseréjét.

Mit kell tennem, ha kijelzőn az ikon elkezd villogni?

Ha a kijelzőn a kis ikon (akár a háromszög, akár a szűrőbetét ikon) elkezd villogni, akkor ideje BWT vízszűrő betétet cserélni a BWT vízszűrő kancsóban.

Mi a különbség a különböző típusú BWT vízszűrő kancsók között?

Alapvetően 2 különbség van a BWT vízszűrő kancsók között:

  1. méret (kapacitás: 2,5 liter, 2,6 liter, 2,7 liter, 3,6 liter)
  2. külső megjelenés (design és szín)

A BWT vízszűrő betét lágyítja is a vizet?

Igen. A BWT vízszűrő betétek lágyítják is a vizet

A BWT vízszűrő kancsó általi vízszűrés helyettesíti a forralásos sterilizálást?

Ez a fajta vízszűrés nem helyettesíti a forralásos sterilizálást.

Kisgyerekeknek adható a szűrt víz?

Egy éves kor alatt érdemes erről a védőnővel vagy a gyermekorvossal konzultálni. Egy éves kor felett fogyaszthatják a gyerekek, de mindenképpen javasoljuk, hogy konzultáljon előtte orvosával/védőnőjével.

Miért jó, hogy magnéziumot tartalmaz a BWT által készített szűrt víz?

A magnézium egy létfontosságú ásvány, amely nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. Többek között segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, kiváló stresszoldó, megszünteti az éjszakai izomgörcsöket. További részletek ide kattintva olvashatóak.

Hol kell tárolnom a BWT vízszűrő kancsómat?

A BWT vízszűrő kancsót mindenképp hűvös helyen kell tartani, a legoptimálisabb a hűtőszekrényben való tárolás. A BWT vízszűrő kancsók optimális kialakításuknak (Easy-Fit) köszönhetően szinte valamennyi mai hűtőszekrénybe jól illeszkednek.

Nem szaporodnak el a baktériumok a BWT vízszűrő kancsóban, ha állandóan víz van benne?

Mint a legtöbb folyadékot, a szűrt vizet is célszerű hűtőszekrényben tartani, a minőség és a frissesség fenntartása érdekében. Higiéniai okokból a szűrőpatron kis mennyiségben ezüstöt is tartalmaz, ami megakadályozza a baktériumok elszaporodását. A szűrt vizet 24 óránál tovább nem ajánlott tárolni.

Mosható mosogatógépben a BWT vízszűrő kancsó?

A BWT vízszűrő kancsók tartálya és tölcsére is mosható mosogatógépben, csak a fedele nem. A vízszűrőt minden egyes szűrőpatron-csere alkalmával meg kell tisztítani enyhén szappanos vízzel. Ezután alaposan ki kell öblíteni meleg vízzel, majd gondosan meg kell szárítani. Ne használjunk súrolószert, mert ez a BWT vízszűrő kancsón karcolásokat okozhat!

Van-e egészségre ártalmas anyag a BWT vízszűrő betét töltetében?

A BWT szűrőbetét elsősorban gyantát és aktív szenet tartalmaz, melyek ÁNTSZ által bevizsgált töltetek, ezekből semmi nem oldódik ki. Higiéniai okokból a szűrőpatron kis mennyiségben még ezüstöt is tartalmaz, ami megakadályozza a baktériumok elszaporodását. A vízben kis mennyiségű ezüst csapódhat ki, ez azonban az egészségre ártalmatlan, és összeegyeztethető a WHO ivóvízre vonatkozó javaslataival is.

A használt szűrőbetétet eldobhatom a hagyományos szemetesbe?

Igen, a használt BWT vízszűrő betéteket nyugodtan kezelhetjük egyszerű, háztartási hulladékként.

Káros-e az egészségre, ha nem cserélek időben szűrőbetétet?

A BWT Mg2+ szűrőbetét esetében, ha nem cseréljük időben, az nem káros az egészségre, de hatásfoka kisebb lesz, majd egy idő után teljesen megszűnik. Továbbá megszűnik a mikrobiológiai szennyeződésnek a kockázata. A BWT ANTI-ARSEN szűrőbetét esetében viszont, ha a hatásfok lecsökken, akkor problémát jelenthet. Ekkor nem tudja a határérték alatt tartani az ivóvíz arzéntartalmát, így annak lehetséges egészségkárosító hatásától sem óv meg bennünket.

Miért jobb ízű a tea és a kávé, ha Mg2+ formulás vízből készül?

A BWT Mg2+ magnéziumos szűrőbetétje oly módon javítja a csapvíz minőségét, amire a többi szűrő nem képes. A szervezet számára szükséges magnézium visszapótlásával egyedülálló a szűrők piacán. Nem csak szervezetünk számára jó, de nagyban javítja a víz, tea és kávé ízét is.

További kérdése van? Írjon nekünk!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Üzenet