Végre beköszöntött a 2021-es nyár és a jégkrémek szezonja is szerencsére minden évben megismétlődik. Élvezzétek ki a nyár beköszöntő sugarait egy joghurtos-ribizlis-gyömbéres jégkrémmel!
Hogyan készül a BWT joghurtos jégkrém ribizlivel és gyömbérrel?
Nincs már otthon friss ribizli? Még fagyasztva sem? Sebaj, könnyen pótolható más gyümölcsökkel is, hiszen a gyömbér fűszerességéhez szinte minden passzolhat. Ha joghurtos, hűs édességre vágysz, akkor válaszd ezt a fagylalt és jégkrém receptet, és variáld kedvedre!
Hozzávalók a joghurtos-ribizlis-gyömbéres jégkrém elkészítéséhez:
- 250 g ribizli
- 1 doboz natúr joghurt
- 3 teáskanál feketeribizli szirup
- 1 kisebb gyömbér
- Jégkrém készítő forma
- 100 ml magnéziumos szűrt víz egy BWT vízszűrő kancsó segítségével
- egy professzionális CASO turmix-gép
A joghurtos-ribizlis-gyömbéres jégkrém elkészítése lépésről lépésre:
- Készíts legalább 100 ml magnéziumos szűrt vizet a BWT vízszűrő kancsód segítségével. Nincs még ilyened? Tekintsd meg a kínálatot ide kattintva, és válassz magadnak egyet!
- A gyömbérből reszelő segítségével reszelj le annyit, hogy a reszelékből 1 evőkanálnyi mennyiség legyen. Arra ügyelj, hogy friss gyömbér esetében először meg kell hámozni, és csak azután ess neki a reszelésnek.
- Keverd bele a natúr joghurtba a három teáskanálnyi feketeribizli szirupot! A szirup elsősorban az édesítés miatt szükséges. Miért nem elég simán méz vagy cukor? Mert az ízesített szirup az édesítés mellett megadja a jégkrém alapízét is egyben.
- Tedd a turmixba a szirupos joghurtot, a magnéziumos szűrt vizet és a reszelt gyömbért, majd gondosan turmixold össze őket!
- Helyezz ribizli szemeket a jégkrém készítő formákba, majd adagolj mindegyik formába a joghurtos turmixból!
- Fagyaszd le őket, és élvezd a végeredményt, amikor csak megkívánod a joghurtos-ribizlis-gyömbéres jégkrémet!
Miért használj BWT vízszűrő kancsót a jégkrém elkészítéséhez?
A BWT vízszűrő kancsók nemcsak megszűrik a csapvizet a klórtól, a szúrós szagokat okozó nemesfémek nagy részétől, de a szabadalmaztatott magnéziumtechnológiának köszönhetően magnéziummal is dúsítják azt. Az így elkészített szűrt víz sokkalta finomabb lesz a csapvíznél, melynek lágysága kiemeli a jégkrém és fagylaltok selymességét.