BWT fagylalt és jégkrém recept

BWT joghurtos jégkrém

Végre beköszöntött a 2021-es nyár és a jégkrémek szezonja is szerencsére minden évben megismétlődik. Élvezzétek ki a nyár beköszöntő sugarait egy joghurtos-ribizlis-gyömbéres jégkrémmel!

Hogyan készül a BWT joghurtos jégkrém ribizlivel és gyömbérrel?

Nincs már otthon friss ribizli? Még fagyasztva sem? Sebaj, könnyen pótolható más gyümölcsökkel is, hiszen a gyömbér fűszerességéhez szinte minden passzolhat. Ha joghurtos, hűs édességre vágysz, akkor válaszd ezt a fagylalt és jégkrém receptet, és variáld kedvedre!

Hozzávalók a joghurtos-ribizlis-gyömbéres jégkrém elkészítéséhez:

  • 250 g ribizli
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 3 teáskanál feketeribizli szirup
  • 1 kisebb gyömbér
  • Jégkrém készítő forma
  • 100 ml magnéziumos szűrt víz egy BWT vízszűrő kancsó segítségével
  • egy professzionális CASO turmix-gép

A joghurtos-ribizlis-gyömbéres jégkrém elkészítése lépésről lépésre:

  1. Készíts legalább 100 ml magnéziumos szűrt vizet a BWT vízszűrő kancsód segítségével. Nincs még ilyened? Tekintsd meg a kínálatot ide kattintva, és válassz magadnak egyet!
  2. A gyömbérből reszelő segítségével reszelj le annyit, hogy a reszelékből 1 evőkanálnyi mennyiség legyen. Arra ügyelj, hogy friss gyömbér esetében először meg kell hámozni, és csak azután ess neki a reszelésnek.
  3. Keverd bele a natúr joghurtba a három teáskanálnyi feketeribizli szirupot! A szirup elsősorban az édesítés miatt szükséges. Miért nem elég simán méz vagy cukor? Mert az ízesített szirup az édesítés mellett megadja a jégkrém alapízét is egyben.
  4. Tedd a turmixba a szirupos joghurtot, a magnéziumos szűrt vizet és a reszelt gyömbért, majd gondosan turmixold össze őket!
  5. Helyezz ribizli szemeket a jégkrém készítő formákba, majd adagolj mindegyik formába a joghurtos turmixból!
  6. Fagyaszd le őket, és élvezd a végeredményt, amikor csak megkívánod a joghurtos-ribizlis-gyömbéres jégkrémet!

Miért használj BWT vízszűrő kancsót a jégkrém elkészítéséhez?

A BWT vízszűrő kancsók nemcsak megszűrik a csapvizet a klórtól, a szúrós szagokat okozó nemesfémek nagy részétől, de a szabadalmaztatott magnéziumtechnológiának köszönhetően magnéziummal is dúsítják azt. Az így elkészített szűrt víz sokkalta finomabb lesz a csapvíznél, melynek lágysága kiemeli a jégkrém és fagylaltok selymességét.

BWT, aki a vízről gondoskodik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk működéséhez cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz további cookiekat engedélyezhet. Részletek

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás