Tökéletes ízélmény nincs minőségi víz nélkül

Pizza

Az ételek és a víz minősége között jelentős az összefüggés, hiszen hiába használjuk a legjobb alapanyagokat, ha egy ételbe nem a megfelelő minőségű víz kerül, akkor az egészet elronthatja. A BWT ezt tudja, és számtalan otthoni megoldást kínál az ízélmény maximalizálására.

Sajátságos jellemzőit a víz a földrajzi területnek, a talajnak és még számos helyi tényezőnek is köszönheti, melyek aztán befolyásolják a vízzel elkészített étel ízét is. Más a víz például Olaszországban és más Magyarországon. Ez a különbözőség szolgál magyarázatul arra, hogy egy adott országban miért vannak kifejezett regionális eltérések az ízben. De nemcsak az ízről van szó, hiszen a víz minősége befolyásolja bizonyos ételek élvezeti értékét is. A víz minősége különösen fontos lehet az olyan ételek esetében, amelyek alkotórészének legalább fele víz, ilyen például akár a kenyér, vagy a pizza is.

Maria Sieghart álma az volt, hogy elhozza Itália ízeit Ausztriába. Az Maria Bécs belvárosában nyitotta meg autentikus olasz vendéglőjét. Bár a vendégek el voltak ragadtatva az ételek minőségétől, az újdonsült vendéglős még mindig nem volt elégedett. Úgy érezte, különösen a „pasta” íze nem olyan, mint a „valódié” Olaszországban. Sem egy újabb fárasztó olasz főzőtanfolyam, sem a kizárólag eredeti hozzávalók használata nem segített. „A végén rájöttem, hogy egyszerűen el kell utaznom Olaszországba és onnét kell hoznom vizet, amiben a tésztát kifőzöm” – mondta Maria. „A víz miatt nem éreztem az ételekben azt a megmagyarázhatatlan valamit, amit Olaszországban igen.” Így aztán hetente egyszer elindult pick-up-jával, hogy egy ezer kilométeres oda-vissza úton feltöltse azt Friuliban vízzel. Kulináris értelemben erőfeszítései valóban kifizetődtek, hiszen (mint azt később egy helyütt írta) „az ételek íze kissé sós-savanykás lett, amit csupán fűszerezéssel nem tudtam elérni.”

Ha tenni akarunk azért, hogy az étel készítés során is a maximumot hozzuk ki az alapanyagokból, és nem akarunk több száz kilométert utazni a vízért, akkor válasszunk a BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsói közül, amelyek egyszerűen és praktikusan használhatóak, kiszűrik a vízből a kellemetlen ízeket és szagokat okozó anyagokat, ezeken túlmenően értékes magnéziummal dúsítják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük