Öntsünk tiszta vizet a kávéba!

Öntsünk tiszta vizet a kávéba!

Ki ne szeretné olyan kávéval kínálni a vendégeit vagy kényeztetni saját magát, melynek kiváló aromája hívogató illattal párosul? Hogyan lehet olyan teát készíteni, melynek zamatával egyszerűen nem lehet betelni? Eláruljuk a titkot!

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy jó kávét és teát csak minőségi alapanyagokból lehet készíteni, kávé esetében fontos a megfelelő pörkölés, a friss őrlés, a rendszeresen karbantartott, professzionális eszköz használata. Ám gyakran figyelmen kívül hagyjuk azt az összetevőt, mely gyakorlatilag mindkét ital fő alkotórésze: ez pedig nem más, mint a víz.

A kávé élvezeti értékét jelentősen befolyásolja a víz minősége. A kemény, klóros víz a kávé esetében kellemetlen mellékízt eredményezhet, ezért mindig friss, tiszta és lehetőleg lágy vizet használjunk.

Jó tanács: ha elkészült a kávéd, a fel nem használt vizet a gépből vagy eszközből ürítsd ki, és mindig csak közvetlenül a használat előtt töltsd fel friss vízzel.

Szűrt víz? Több mint finom íz!

Hazánkban– a legtöbb helyen– jónak mondható a csapvíz minősége, ahhoz azonban, hogy a csapvíz íze még kellemesebb legyen és a kávéfőzőnket is megóvjuk a vízkőtől, érdemes speciális vízszűrő berendezést használni. A víz forralásakor ugyanis vízkő válik ki és rakódik le a kávéfőző belsejében. A vízszűrő készülékek célzottan csökkentik a víz karbonátkeménységét és felfogják a vízben lebegő szennyeződéseket, ugyanakkor megőrzik azokat az anyagokat, melyek – főként a meleg italoknál – az aroma optimális felszabadulásához, kiteljesedéséhez szükségesek. A szűréssel kezelt,lágyabb víz emellett hatékonyan óvja a kávéfőző gépeket a vízkőlerakódástól.

Elő az aromával!

Kevesen tudják, hogy a magnézium különösen finom, selymes ízt kölcsönöz a víznek és a vele készült italoknak, ételeknek. A legjobb kávézókban már olyan beépített vízszűrő berendezéseket szerelnek be a professzionális kávégépek elé – pl. BWT BESTMAX Premium víztisztítót –, amelyek lágyítják a vizet, ugyanakkor magnéziumot adnak hozzá.

Vízszűrő kancsó otthonra

BWT Magnezium Mineralizer vízszűrő kancsójával több problémát is megoldhatunk egyszerre. A vízszűrő semlegesíti a kellemetlen ízeket, szagokat, valamint eltávolítja a klórt és az esetlegesen előforduló nehézfémeket (pl. ólom, réz) a csapvízből, ezáltal különösen finom,tisztított víz kerül a poharunkba.A magnézium-formulás szűrőbetétnek köszönhetően értékes magnézium keveredik a szűrt vízhez, amely ideális kávé- és teafőzéshez, mert kiteljesíti az ízeket. Ezenkívül a vízszűrő kancsó lágyítja is a vizet, így nem kell aggódnunk, hogy vízkő rakódik le a vízforralóban vagya kávégépben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük