Görög Zita csodás limonádé receptjei III. rész

BEA_3319-1

Az egyik frissen megmosott narancsot szépen rusztikusan felvágjuk, a másikat pedig csak egyszerűen félbevágjuk. A feldarabolt narancsot belehelyezzük egy szép kancsóba.  A fahéj rudakat hozzáadjuk, a félbevágott narancs levét belefacsarjuk, és az egészet felöntjük a BWT kancsójával készített szűrt, magnéziummal dúsított vízzel.

Narancsos, fahéjas, zsályás limonádé

Hozzávalók:

  • 2 db. narancs
  • 3 db. egész fahéjrúd
  • 1-2 szép szál zsálya
  • magnéziummal dúsított szűrt víz
  • 1 kiwi

Az egyik frissen megmosott narancsot szépen rusztikusan felvágjuk, a másikat pedig csak egyszerűen félbevágjuk. A feldarabolt narancsot belehelyezzük egy szép kancsóba.  A fahéj rudakat hozzáadjuk, a félbevágott narancs levét belefacsarjuk, és az egészet felöntjük a BWT kancsójával készített szűrt, magnéziummal dúsított vízzel. Végezetül pedig díszítésként belehelyezünk a kancsóba egy-két szép szál zsályát vagy akár néhány zsályalevelet, ízlés szerint.

Hogy még jobban nézzen ki, a tetejére rakhatunk még néhány karika kiwit, ez csak egy kis extra, nem kötelező, ízlés kérdése.

Zita limonádéja tele van antioxidánssal és minden jóval, ami az ember szervezetére nagyon jó hatással van. A fahéj vértisztító, a zsálya gyulladáscsökkentő, a narancsban sok a C-vitamin, a magnézium pedig a szív – és érrendszeri megbetegedések megelőzésében játszik nagy szerepet.

Nincs más dolgunk, mint legalább fél órát pihenteti a frissítő italt a hűtőben, hogy az ízek és aromák összeérjenek.

A pihenő idő leteltével fogjunk nagyon szép desing poharakat, helyezzünk bele egy-két jéggolyót, töltsük meg a kész limonádéval és fogyasszuk egészséggel Görög Zita finom és egészséges narancsos, fahéjas, zsályás frissítőjét.

Elkészítési idő: 3 perc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Weboldalunk működéséhez cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz további cookiekat engedélyezhet. Részletek

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás