Exkluzív termékbemutatók és neves baristák demonstrálták a különbséget

World of Coffee

A világ kávéközpontja 2017. június 13. és 15. között Budapest volt, ugyanis idén a magyar főváros adott otthont a rangos World of Coffee szakkiállításnak. A kávéipar legfontosabb eseményének szponzora és házigazdája a BWT water+more, így a vállalat jóvoltából minden résztvevő a legmagasabb minőségű vízből készíthette el forró italkülönlegességeit. Az érdeklődők a BWT water+more standjánál megtapasztalhatták a kezelt és kezeletlen vízből készített kávék közötti különbségeket, megismerkedhettek a vállalat legújabb termékinnovációival, a BWT baristáitól, többek közt Kis Zoltántól, a WCE törökkávé kategóriájának 2012-es bajnokától pedig megtudhatták az igazán aromás kávékészítés titkát.

A világ legjobban várt kávés rendezvénye

A World of Coffee kétségtelenül a kávés szakma legfontosabb eseménye, ahol a világ legelismertebb kávépörkölő üzemei, kávégépgyártói, baristái és szakértői vesznek részt. A BWT water+more immár 7 éve a rendezvény szponzora, amit idén első alkalommal szerveztek meg Magyarországon. A BWT a kiállítás szponzoraként és házigazdájaként saját bemutatóval is készült a C5-ös standon.

A BWT water+more kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a kiállítás résztvevői a lehető legoptimálisabb vízminőséget használhassák a kávé elkészítéséhez, ezért kezelt vizet biztosít mindenki számára, sőt, a „The Village” szekcióban, ahol a világ minden részéről érkező kávépörkölő üzemek, kávétermesztők, kávézó üzemeltetők és kávégép gyártók képviselői állítanak ki, saját BWT víztöltő állomást is kiépített.

Bemutatkoznak a BWT legújabb technológiai megoldásai

ABWT water+more standján az érdeklődők megismerhetik a különböző alkalmazási területeknek megfelelő modern vízkezelési megoldásokat, amelyekkel a helyi vízminőséghez igazított módon járul hozzá a cég a kiváló minőségű kávéitalhoz. A BWT vízkezelő technológiáival jobb extrakció érthető el, így az hozzájárul ahhoz, hogy a kávébab több mint 800 aroma anyaga akadálytalanul felszabadulhasson. Ez utóbbi rendkívül fontos a kávépörkölő üzemek, a kávézókat és az éttermeket üzemeltetők, valamint a kávégépek gyártói és a gasztronómiai szaküzletek tulajdonosai számára. A BWT vízszűrők ugyanis hatékonyan óvják a gépeket a vízkövesedéstől és a korróziótól, így használatukkal a fenntartási költségek jelentősen csökkenthetők.

A BWT bestmax PREMIUM alapja a forradalmi, szabadalmaztatott Mg2+ technológia, amely egyensúlyba hozza a vízben lévő ásványi anyagokat:az ízhordozó magnézium aránya magasabb lesz a kalciumhoz képest, így a kávé aromái még jobban kiteljesedhetnek. Az érzékszervi jellemzők erősödését a Zürichi Alkalmazott Tudományok Egyeteme (ZHAW) által elvégzett vizsgálat is igazolta.*

Otthoni kávé élmény garantálva

A magnézium formula íz hordozó hatását otthonunkban is élvezhetjük, hiszen a baristák számára kifejlesztett szűrő összetétele megegyezik a BWT Magnesium Mineralizer szűrőkancsóiban használható vízszűrő betétek összetételével. Így legyen szó kávéról, teáról, vagy csupán egy pohár frissítő vízről biztosak lehetünk benne, hogy a legjobbat hoztuk ki csapvizünkből.

* Az említett vizsgálathoz felhasznált irodalom:
Marco Wellinger, Charting Water for Better Coffee. Café Europa, Winter 2016, 22–26.
Online: https://issuu.com/crimsonmedia/docs/ce66-winter_2016
Melanie Stan, Das Mineralienverhältnis im Wasser bestimmt den Extraktionsprozess und den Geschmack des Kaffees
(White Paper – ‘The mineral ratio in the water determines the extraction process and the taste of the coffee’).
Online: https://www.watertops.de/global/downloads/presse/white-paper-sensorik-studie_2017-03-14.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük