BWT Víz a Kávé Világnapján

BWT Víz a Kávé Világnapján

Szeptember 29. a Kávé és kávézás világnapja! Most biztosan sokakban felmerül a kérdés mi köze van ennek az eseménynek a BWT vízszűrő kancsóhoz?

A kávé és a víz elég szorosan köthető egymáshoz.

Egy korábbi blog bejegyzésünkben már írtunk róla, hogy mennyire nem mindegy az, hogy milyen vízből készítjük a reggeli koffeines italunkat.

Így ma, a kávé világnapján nézzük meg mire is van szükségünk egy tökéletes kávé elkészítéséhez, s hogy hogyan kapcsolódik ide a BWT víz.

Mondhatni ahány ház, annyi szokás. Van, aki a kapszulás kávék kedvelője, van, aki az erőteljesen pörkölt friss kávészemekből készült feketét kedveli, s van, aki az instant koffeines italra esküszik.

Tulajdonképpen mindegy is, hogy milyen fajtát választunk, ugyanis a tökéletes eredmény eléréséhez nélkülözhetetlen „kellék” a víz.

A víz minősége és összetétele a mérvadó a kávé elkészítésekor.

Ahhoz, hogy az általunk igen népszerű ital tökéletes legyen tökéletes minőségű folyadékra, azaz vízre van szükségünk.

Mi történik, ha nem megfelelő vízből készítjük a kávénkat?

  1. Először is kárt tehetünk kávéfőző gépünkben. Idővel a kemény víz miatt készülékünk idő előtt meghibásodhat. A kemény csapvíz vízkőképző lerakódást idéz elő, az ásványvizek pedig magas ásványi anyag tartalmuk miatt a kávéfőző belsejében szintén lerakódásokat okozhatnak.
  2. Bármennyire is választunk drága, kiváló minőségű kávét bizony a csapvízben található kellemetlen ízek visszaköszönnek a csésze kávénkban is. Ugyan ez mondható el az ásványvízzel történő kávékészítésről is, azzal a különbséggel, hogy a különféle ásványok, különféle ízeket produkálnak a kávéfőzés során.

Mi a megoldás a tökéletes kávé elkészítésére?

BWT víz!

A BWT vízszűrő kancsója kiszűri a csapvízben található kellemetlen íz – és illathordozó anyagokat, mint például a klórt és az esetleges nehézfémeket. A szűrőbetét lágyítja a vizet, így bármilyen készüléket is használunk, megóvjuk a vízkövesedéstől. És ami még egy plusz dolog és a BWT vízszűrő kancsó legnagyobb előnye, hogy a szűrt vízhez magnéziumot ad.

Miért jó a magnézium a vízben?

A Magnézium íz hordozó, ami azt jelenti, hogy ha magnéziummal dúsított vízzel készítünk ételt/italt, akkor azok íze, aromája sokkal finomabb és intenzívebb lesz.

Idén február végén a Corinthia Hotelben***** megszervezett KávéBár Bazár elnevezésű kávés rendezvényen a BWT is részt vett. Az ott jelenlévő baristák a kávék elkészítéséhez szintén lágyított BWT vizet használtak. Az általunk egyik megkérdezett versenyző a következőképpen nyilatkozott, mikor arról kérdeztük miért használ szívesebben BWT vizet a kávéfőzés során:

 „A BWT szűrt vízzel sokkal lágyabb, selymesebb kávét tudok készíteni, s a hozzá adott plusz magnéziumnak köszönhetően pedig a kávébabban rejlő erőteljes íz és aroma teljes mértékben visszaköszön a csésze feketében. Számomra nincs is nagyobb boldogság, mint mikor vendégeim az eléjük felszolgált kávéról elismerően nyilatkoznak.”

 Ha pedig még mindig kételkednél a BWT víz csodatevő hatásában kedvenc feketénkkel szemben, akkor nemrégiben a legjobbkave.hu bloggere Strifler Anita is kipróbálta a BWT Penguin vízszűrő kancsóját, s beszámolóját egy kattintással itt el is olvashatod.

Végezetül pedig egy szó, mint száz ma a Kávé Világnapján engedjünk meg magunknak még +1 csésze feketét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük