Nem mindegy, hogy milyen vízből készítjük el a reggeli teát, kávét?

Szűrt víz hatása

A legtöbb ember bele se gondol abba, hogy amikor elkészíti reggeli kávéját vagy teáját, akkor annak a legnagyobb részét (98%-át) a víz teszi ki. Sokan egyenesen fanatikusan keresik a minőségi és exkluzív tea és kávéfajtákat, de az még csak fel sem merül bennük, hogy a főzéshez használt víz is lényegesen befolyásolja a végeredményt.

Jó, ha mindenki tisztában van azzal, hogy a vezetékes vízhálózatból érkező víz, szinte az egész ország területén keménynek mondható. Ez  természetesen semmilyen komolyabb egészségkárosodást nem okoz, de mégis van jó néhány olyan hátránya, amit érdemes szem előtt tartani, és ha van rá mód, akkor megelőző lépéseket tenni ellene.

Mik ezek a hátrányok?

Ezt két fő területre lehet bontani! Az első a vízzel működő háztartási gépekben (kávéfőzőkben, vízforralókban, mosógépekben) keletkezett vízkőlerakódása, a második pedig a klóros, kemény vízből készült forró italok kellemetlen íze, illata.

Ez  a kettő lényegében kéz a kézben jár, hisz ugyan az a kiváltó oka – a kemény, klóros víz.

Sokan alternatívaként megpróbálnak palackozott vizet használni, ami egy lehetséges megoldás is lehetne, de ennek is megvannak a hátrányai.

Hogy csak néhányat említsek közülük:

  • drága
  • környezetszennyező (sok hulladék palack keletkezik)
  • nincs mindig kéznél
  • magas ásványi anyag tartalma miatt még több lerakódás képződik

Mi lehet a megoldás?

Az egyik leg kézenfekvőbb megoldás a BWT vízszűrő kancsó, aminek a legnagyobb előnye, hogy kiszűri és megtisztítja a vizet a benne lévő klórtól, továbbá lágyítja és értékes magnéziumot ad hozzá. Ezáltal finom, lágy vizet kapunk, aminek köszönhetően jelentős ízélmény javulást tapasztalhatunk.

A magnézium az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásai mellett, kiváló aromahordozó képességekkel is rendelkezik. Ennek köszönhetően, a nívós kávézóknál már bevett szokás, hogy a kávégépekbe juttatott vizet előzetesen átvezetik egy vízszűrő berendezésen, ami segít elérni a kávék exkluzív és tökéletes íz és látványvilágát.

A BWT vízszűrő kancsója otthoni megoldásnak tökéletes lehet, amivel kiváló minőségű, szűrt és magnéziummal dúsított vizet kaphatunk.

A szűrt és magnéziummal dúsított víznek köszönhetően:

  • megóvjuk vízforralónkat és kávéfőző gépünket a vízkő lerakódástól
  • nem kell hetente-kéthetente tisztítani készülékünket
  • sokkal lágyabb és tisztább forróitalt készíthetünk
  • a tea készítésekor elkerülhetjük a tea tetején megjelenő olajos hártya megjelenését
  • a kéváknál viszont elérhetjük, a vastag crema réteg kialakulását
  • a magnéziumnak köszönhetően kimagasló ízélmény javulást érhetünk el
  • élvezhetjük a kávé és tea igazi zamatát, aromáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük