BWT fagylalt és jégkrém recept – 2.

BWT-malnas-epres-jegkrem-recept

Nyár, kánikula, forróság, strand, vízpart, szabadság. Mi hiányzik a felsorolásból? Egy otthon készített, fenséges fagylalt vagy jégkrém! A BWT magnéziumos szűrt vízzel a fagylaltok is különlegesebbek. Ha van még friss málna és zsálya kéznél, akkor készítsük el együtt a következő fenséges receptet!

Zsályás málna jégkrém elkészítése 5 pontban

  1. Készítsd össze és szerezd be a szükséges hozzávalókat!
    • 250 gramm frissen összepépesített málna
    • 100 g méz
    • 1 tojásfehérje
    • 1 csipet só – Az édes íz kiemeléséhez kell.
    • 2 zsályalevél, apróra vágva
    • 1 teáskanál bodzaszirup
    • 250 ml BWT vízszűrő kancsó segítségével készített szűrt víz
  2. Turmixold össze a hozzávalókat botmixer vagy egy professzionális turmixgép segítségével!
  3. Öntsd a keveréket a jégkrém készítő formákba!
  4. Tedd a mélyhűtőbe a formákat legalább 3-4 órára!
  5. Amikor egy kellemes, hűsítő édességre vágysz, csak vegyél egyet ki a hűtőből! Jó étvágyat!

Ha külsőleg is megnyerő jégkrémet szeretnél készíteni magadnak, például családi vacsorához vagy kerti partikhoz, akkor megosztunk veled még pár apró tippet.

  • Egy kevés málnát turmixolj össze magában egy kis mézzel vagy sziruppal, nagyon kevés vízzel. Ebből a pépes keverékből tegyél egy jégkrém készítő forma aljába. Majd utána láss hozzá a fentebbi zsályás málna jégkrém recept elkészítéséhez, és öntsd rá a málnás pépes keveréke. Így egy rétegelt jégkrémet kapsz majd a végén.
  • Nincs jégkrém készítő formád? Két megoldás is lehetséges. Az első, ha a jégkrém készítő formákat helyettesíted joghurtos poharakkal és pálcikákkal. A második, ha fagylaltot készítesz. Ehhez tedd az összeturmixolt zsályás-málnás keveréket egy jól zárható, nagyobb tálba, majd tedd a fagyasztóba. Óránként kevergesd meg a masszát, legalább 3-4 alkalommal. Így jégkása szerűen fog megfagyni és ínycsiklandozó fagylalt lesz.

Miért használj BWT vízszűrő kancsót a jégkrém elkészítéséhez?

A BWT vízszűrő kancsók nemcsak megszűrik a csapvizet a klórtól, a szúrós szagokat okozó nemesfémek nagy részétől, de a szabadalmaztatott magnéziumtechnológiának köszönhetően magnéziummal is dúsítják azt. Az így elkészített szűrt víz sokkalta finomabb lesz a csapvíznél, melynek lágysága kiemeli a jégkrém és fagylaltok selymességét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük